Av yasağında olta serbest mi?
15 Nisan’da başlayacak denizlerdeki av yasağının, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini (gırgır ve trol tekneleri) de kapsayacağını vurgulayan Yumaklı, kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçıların bu yasaktan muaf tutulduğunu ve avcılığa devam edebileceklerini belirtti.
2024’te olta balıkçılığı yasak mı?
En sık sorulan sorulardan biri de 2024 balıkçılık sezonunun ne zaman başlayacağıdır. 2024-2025 sezonu için balıkçılık yasağı 1 Eylül’de kaldırılacak.
Kıyıdan oltayla balık tutmak yasak mı?
1 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonu bugün sona erdi. Denizde avlanma yasağı, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için geçerlidir. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar yasaktan muaftır. Balıkçılık sezonu sona erdi.
Olta balıkçılığı ne zaman yasaktır?
1 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonu tüm denizlerimizde 15 Nisan 2024’te sona erdi. Sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla 15 Nisan-1 Eylül tarihleri arasında su ürünleri yetiştiriciliğinde avcılık yasaklanacak.
Olta balıkçılığı belgesi zorunlu mu?
Bu belgeyi almanız veya av sırasında yanınızda bulundurmanız zorunlu değildir.
Balık tutma cezası 2024 kaç TL?
Büyük teknelere yönelik yasak 31 Ağustos 2024’e kadar devam edecek. Yasağa uymayanlara kesilen para cezaları 8.000 ile 200.000 TL arasında değişiyor. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, “Bu dönemde profesyonel avcılık faaliyetlerimizi durduruyoruz.” dedi.
Olta balıkçılığı belgesi nereden alınır?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan gerçek kişiler, bu genelgede belirtilen yasaklara, kısıtlamalara ve sorumluluklara uymaları koşuluyla amatör balıkçılıkla uğraşabilirler. Bu kişiler başvuruda bulunmaları halinde, il ve ilçe müdürlükleri tarafından düzenlenme tarihinden itibaren iki yıl geçerli olacak bir “Amatör Balıkçılık Belgesi” düzenlenir.
Tatlı su olta balıkçılığı yasak mı?
15 Aralık – 31 Mart tarihleri arasında tüm iç sularda balıkçılık yasaktır.
Balıkçılık belgesi nasıl alınır 2024?
Amatör Balıkçı Belgesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Daire Başkanlığı ve tüm ilçelerdeki Tarım ve Orman İlçe Müdürlükleri tarafından verilir. Belgenizi aşağıda listelenen belgelerle şahsen başvuruda bulunarak alabilirsiniz.
Dip oltası yasak mı?
(8) Dip trol ağlarının torba kısmında misinalı ağ (tek kat misina) kullanılması yasaktır. (9) Gemilerde asgari göz açıklığından küçük dip trol ağlarının kullanılması ve dip trolünün birden fazla gemi ile çekilmesi yasaktır. (10) 1.000 metreden daha derin sularda dip trol ağları ile avcılık yasaktır.
Av yasağı bitti mi?
1 Eylül’den itibaren denizlerdeki av yasağı sona erdi ve balık sezonu başladı. Balıkçılar törenlerle limanlardan serbest bırakıldı. Liderler de balıkçıların yanındaydı.
Kıyıdan balık tutmak için hangi olta kullanılır?
Adından da anlaşılacağı gibi, kıyı balıkçılığı deniz, göl veya nehir kıyısından yapılan balıkçılığı ifade eder. Bu, el olta kamışı veya makaralı olta kullanılarak yapılır. Amatör balıkçılıkta en çok tercih edilen yöntemdir.
Balık av yasagi ne zaman kalkıyor 2024?
1 Eylül 2024’te kaldırılacak olan balıkçılık yasağı 15 Nisan 2025’te sona erecek. 15 Nisan’dan sonra büyük tekneler, gırgır tekneleri veya trol tekneleriyle denizlerde balık avlanmasına izin verilmeyecek. Nisan ayından bu yana uygulanan balıkçılık yasağının ardından yeni sezon Pazar günü başlıyor.
2024 av sezonu ne zaman kapanıyor?
2023-2024 balıkçılık ve av sezonu 15 Nisan’da sona eriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla 31 Ağustos 2023 gecesi İstanbul Poyrazköy Su Ürünleri Koruma Alanı’nda düzenlenen törenle açılan 2023-2024 balıkçılık sezonu yarın (15 Nisan) sona eriyor.
Olta ile balık tutmak serbest mi?
Taslağa göre, hobi olarak balık tutmak isteyen herkes artık Tarım Bakanlığı’ndan izin almak zorunda. İzin veya belge olmadan oltayla balık tutanlara 200 lira para cezası verilecek.
Derelerde olta balıkçılığı yasak mı?
Ticari ve amatör avcılığı düzenleyen 5/1 ve 5/2 sayılı Tebliğler gereğince, 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında iç sularımızda balık avcılığı yasaklanmıştır. Akarsularımızda olta ile kefal ve gümüş böceği avcılığı serbesttir.
Liman içinde olta ile balık avı yasak mı?
Limanlarda, balıkçı barınaklarında, barınaklarda ve tekne çekek yerlerinde dalgıçlık yoluyla su ürünleri avcılığı yasaktır. Deniz askeri yasak bölgeleri ve özel güvenlik bölgesi ilan edilen alanlarda su ürünleri avcılığı yasaktır.
Olta ile sazan avı yasak mı?
Sazan ve yayın balığının üreme mevsimi nedeniyle av yasağı belirtilen süreler içerisinde uygulanacak olup, 1 Temmuz 2024 tarihine kadar geçerli olacaktır. İç sularımızda 1 Nisan-1 Temmuz tarihleri arasında sazan, kadife balığı, shiraz ve yayın balığı avcılığı yasaktır.
Tatlı suda olta balıkçılığı yasak mı?
15 Aralık – 31 Mart tarihleri arasında tüm iç sularda balıkçılık yasaktır.